Wednesday, June 16, 2010

Viimane kord Portos- porto veini ja jalgpalliga

Märgin ära hetked:
  • Öö Toomase ja Marko  exkodus-  sama niiske ja sama armas, oma kummaliste elanike ja äreva õhkkonnaga. Nagu alati on olnud. 
  • Kaija sünnipäeva shampa silla vahel ja öö lennujaamas- olime öö juba Aveiros veetnud, meie seitsmepealisest seltskonnast olid alles jäänud kolm vaprat: mina, Kaija ja Mateusz. Plaan nägi ette Arda juurde ööseks minemist, Ardal olid aga viisaga probleemid ja tema oli suuna võtnud Lissaboni, Türgi saatkonda. Ajaks kui sellest kuulsime olime juba Portos ripakil.  Raha oli piiratud koguses, ehk siis mitte piisavalt, et süüa ja hostelis ööbida. Pidime valima. Valisime söömise ja suundusime lennujaama camp´ima. Enne pargis pingil tähistasime Kaija sünnipäeva algust Eesti ja Poola aja järgi. Portugali ajaks olime jõudnud lennujaama ja pugenud silla monsterdiste vahele tuulevarju. Porto vein maitses eriliselt halvasti hästi. Palju õnne sünnipäevaks Kaija!! 
  • Tudu rannas- puuduliku ööune kompenseerisin päevaunega rannas. 
  • Portugali-Elevandiluu ranniku mäng suurelt ekraanilt keset vaimuga Portot- Ma seisin piruka ja hiigel seljakotiga keset rahvast kihavat keskväljakut, kell peas tiksumas, et peame liikuma hakkama, et mitte hiljapeale jääda. Vaatan seda ühist meelt ja ühte, mis ühendab reas seisvat kodutut, politseid, ärimeest ja umbes seitsme aastast jõmpsikat. Kõik on sel hetkel võrdsed, nad kõik hingavad ühe eesmärgi nimel- Portugali nimel. Seda ühist meelt on nii hästi tunda, et minusugusel võtab pisara silmanurka, õnneks on mul tumedad päiksekad.
  • Avastus, et maailm on zoo-  ma arvan, et kõik inimesed on seda mingil hetkel täheldanud. Vanureid täis buss, lapsi täis mänguväljak, noori täis burksikas ja tuvisid täis tänav. Sellega tuli meelde, et nägime kuidas kajakas tuvi sõi ja üks oss vaatas seda pealt ja plaksutas käsi ning itsitas nagu väike plika. Thats the spirit!
  • Portost välja jalutamine- esimest korda jalutasime üle silla, ja ma heitsin viimase pilgu Portole. Ei tea, kas ma kunagi sinna veel satun..  
  • Värinad- head ja halvad, tüdinud ja ootusärevad. Alati on hea kuhugi minna ja alati on hea kui mujal on ahvatlevam kui seal, kus parasjagu oled. It keeps me moving! 


    No comments:

    Post a Comment