Monday, February 8, 2010

Converse e. miljon erinevat ketsi aga kõiki tahaks

 Täna ärkasin ülesse kui kell ei olnud veel isegi lõuna ja tekkis tahtmine osta omale ketsid. Enne muidugi veendusin, et koolist on raha üle tulnud ja neti teel osta on kaugelt mõistlikum kui poodidest Eestist või Portugalist. Niisiis mu väga äge mõte on osta omale Kurt Cobaini ketsid. See muidugi juba mõne aasta tagune edition.. aga ehk ikka saab asja...
Hakkasin siis uurima ja puurima, ketse ma muidugi tellitud ei saanud, sest lehekülg, kus oli just täpselt need papud mis mul vaja on, ei tegele toodete välismaale toimetamisega. Kurb. Saatsin aga mõned meilid jne. Nüüd vaja oodata. Ootan. Ja käin seni oma vanadega- hallide -ketsidega.

Kogu selle meeletu ostusoovi juures sain ma kohe päris targaks ja hakkasin veel rohkem omale neid papusid tahtma. Koostasin siia ka omale kerge ülevaate ketsimaailmast- Converse omast!

1908 aastal Markus M. Converse asutas kompanii Converse RUBBER COMPANY. Aasta hiljem alustas jalatsite tootmist väike vabrik, milles töötas 15 inimest. Samal aastal andis vabrik välja esimese toote, ning 1910 toodeti juba 4000 jalanõupaari päevas.



1917 aastal loodi tänapäeval kogu maailmale tuntud ketsid Converse canvas All Star. Neid ketse peeti pikaajaliselt proffesionaalseks korvallijalanõudeks. 1921 aastal alustas legendaarne korvpallur Chuk Taylor Converse ketside reklaamimist, tema osales ka aktiivselt uute ketsi mudelite arendamises ning turule toomises.
XXI sajandil jalats Converse – kohustuslik atribuut tänavamoes.



Chuck Taylor, All Star: The True Story of the Man behind the Most Famous Athletic Shoe in History. 


Arvati, et tossud – jalanõu, mis on enam kvaliteetne, järelikult on enam eliitne, ketsid aga on tavalistele inimestele. Nendes käisid hippid, protestides sellisel viisil kallite spordijalanõude vastu. 50-60 aastate gängsterid kandsid ketse, et erineda teistest grupeeringutest, nad värvisid kummist rõnga „kondil“ (ketsi kummist nina) erinevatesse värvidesse.

Inf on pärit siit

Converse on ketse ja muidu hämmastavaid papusid tootnud juba üle 100 aasta. Selle aja jooksul on tootmises olnud meeletul hulgal erinevaid editioneid.



The Who




Pink Floyd


 AC/DC









Kurt Cobain



Little Red Riding Hood By Camilla Engman























Veel meeletult palju võrratuid ketsukaid
Ruubiku kuubik



Eriti roosad, värvilise ja skeerid papud

 




  


 



No comments:

Post a Comment