Tuesday, February 9, 2010

Alkohol massides, massidele ja tasuta e. kuidas peale Erasmust võib AA püsikundeks saada.

Kui juba jupike aega siin Covilhãs elanud olen ja siinse eluga päris sinapeale saanud võin ma julgelt väita, et see külaelu propageerib alkoholismi(eriti just õrnema soo kaldumist joomarlusele)!!  Muidugi lõpuks ikka iga oma teha, KES TAHAB JOOB, KES TAHAB EI JOO!!


 Esiteks, ööklubisid on siin nagu põhjamaises Tallinnas, ehk siis vähemalt igal tänavanurgal ja tundub, et siiski mitte piisavalt, linnake ise võiks oma suuruselt võistelda Tartuga.
Teiseks igas klubis on korra nädalas Ladies Night ja Menos Zero. Teisipäevast neljapäevani on kindlustatud tasuta joomine või väga soodsalt joomine, lauad tantsimiseks ja sõbrad seltskonnaks.

Pidutsemise ja alkoholi tarvitamise kultuur on Portugalis väga kõrgelt arenenud. Kooli söökslast leiab õlle ja veini kõrvuti mahla ja veega. Veini muidugi juuakse väga palju ja igal puhul ja juhul.
Täiskasvanuks saadakse kuueteist aastaselt ja ööklubidesse pürgutakse juba neljateistkümneselt.. see vist igalpool nii. Krõbe erinevus aga see, et mittemingisugust vanuse või dokumentide kontrolli ei ole, oled 12 või 80, vehet ei ole. Klubi uksed on alati avatud.
Esialgu oli mulle väga harjumatu, et kodust välja pidutsema minnakse alles kella kahe, kolme ajal. Mitte varem.. Ja pidu kestab hommikuni, keskmiselt viie, kuueni.
Märgatavalt väsitavam kui meile juurdunud süsteem.

 
 Kaks märkimisväärset ja populaarset pidu- Menos Zero ja Ladies Night.
 Ladies Night ei ole oma olemuselt sama mis meie armsa Hollyka uksetaha järjekordi tekitab. Kui Tallinnas saad antud peo raames enne 00:00 tasuta peole(oli vist nii??!!)ja kui hästi läheb siis on ootamas ka tervitusnaps(kahtlen oma fakide vettpidavuses), siis siin saad tasuta peole terve öö ja neli jooki omal täielikult vabal valikul kütuseks, peo korraldus on klubiti natuke erinev aga idee on sama- naised pildituks joota.
 Näiteks ühe erandina muutis klubi Academia oma Ladies Nighti menüüd, mindi vist rummikoolaga liiale, klubi jäi rummist kuivale, ükspäev lihtsalt öeldi, et see ei ole tasuta jookide listis.
Teiselpool linna asuvas Chemistry´s saab peale kella kahte ainult kaks tasuta jooki.
Juhtub ka nii, et ühe õhtuga saab mitut klubi Naiste Spesiaaliga külastatud ja tasuta alkohol voolab ojadena õrnade tudengineiude suhu.

Menos Zero- tähendab miinus null. Kuigi iga intelligentne inimene peaks teadma, et null ei saa olla negatiivne ega positiivne on see pidu üks populaarsemaid- ja kardetumaid. :D
Põhimõte siis selles, et üheks ööks muutuvad kõik hinnad võluväel joogikaardil sentideks. Et siis, kui jook on 8 eurot siis sel ööl on sellest müstika ja musta maagia abil saanud 80 senti.  Ehk siis keskeltläbi hinnad paaris jäävad 5 ja 15 krooni vahele. Suuremad kõrid on need kes peo lõppedes maksavad 10-15 euri, lahjemad vennad(näiteks mina) lahkuvad tavaliselt arvega vahemikus 3-5 eurot. Hommikune peavalu ka pisikese arve puhul garanteeritud. Raskematel aegadel sai Menos Zerot naljatades kutsutud ka Memoria Zeroks(mälu null), seal juhtus palju millest ajalugu vaikib veel siiamaani.

Kui nüüd peale seda linnulennu ülevaadet on mulje nagu ma oleksin muidu tore tüdruk aga viinaviga on küljes siis tõesti asi nii kuri ei ole. Auru jaguks mul umbes pooltel pidudel käimiseks, aga nendest pooltest magan ma veel pooled maha, sest ei ole ju midagi kosutavamat kui kerge uinak enne pidu. Väga hästi magades kella alati ei kuule ja kui ärkan ehmatusega hommikul kell 5 siis tean vähemalt, et asi oli väärt, sest uni on siin defitsiit.

No comments:

Post a Comment